Teléfonos: +34 93 11 55 111 / +34 672 21 23 16

Nova obligació en Prevenció de Blanqueig de Capitals

 

El paper de “l’ERI” en el blanqueig de diners.

L’ERI es tracta d’un informe; a través del qual, els subjectes obligats adopten mesures adequades per indentificar, avaluar i comprendre els seus riscos de blanqueig de diners o valors i de finançament del terrorisme.

L’ERI ha de:

  1. Estar adequadament documentat i, a més, tenir-ho reflectit en un informe escrit.
  2. Considerar tots els factors de risc rellevants; abans de determinar el nivell global de risc i les mesures mitigación apropiades. Aquests factors de risc; han d’incloure els relatius a clients, països o zones geogràfiques, productes, serveis, operacions o canals de distribució.
  3. Estar periòdicament actualitzat i, en tot cas; quan es produeixin esdeveniments o novetats importants en la gestió i l’activitat del subjecte obligat. En conseqüència, la UIFAND pot emetre directrius sobre què es consideren mesures adequades; considerant les particularitats i la grandària dels subjectes obligats.

L’ERI ha de posar-se a disposició de la UIFAND (Unitat d’Intel·ligència d’Andorra), immediatament, quan aquesta ho requereix. Per altra banda, la UIFAND pot decidir que no es requereix l’ERI per determinats sectors amb risc limitat; per tant, seran casos en que aquest organisme comunicarà als subjectes obligats en concret.

Si necessita més informació sobre aquesta obligació, o assessorament en Prevenció de Blanqueig de Diners o Valors i Finançament del Terrorisme, no dubti en contactar amb nosaltres.

 

Leave a Comment